Bringázás

2022.02.25

A biciklizés kedvelőit ámulatba ejtő panorámás útvonalak várják, végig a magasparton. A gyerekre folyton rá kell szólni, hogy előre is nézzen, mert nem tudjuk levenni a szemünket a Balatonról. Gyönyörű innen a naplemente, vagy bármely napszak. Nem lehet megunni, minden évben többször tekerünk ezen a szakaszon és mindig megállunk  egy kávéra, Nánásiék kisboltjában.

Családi bringa túra

Nem szoktunk nagyon korán indulni, szeretünk sokáig aludni, mert hát... este azért a teraszon el tudjuk ütni az időt, így későn fekszik a család és a vendégek is, ahogy mesélik élményeiket ha találkozunk. :)

Induláskor általában Balatonakarattyán megállunk a bicikli kölcsönzőnél kerékpárt bérelni, mert mindig van a társaságban valaki, aki nem hozott kerékpárt, majd irány a Nánásiék kávézója, ami a  Vay Ádám lejáró 32 szám alatt található, ez esik útba. Itt még csak hangolódunk, az igazi kikapcsolódás számunkra a panoráma végig a magasparton ahol többször  megállunk mert kedvenc kilátóink vannak, ahol muszáj elidőzni, fényképezni néhányat.

Balatonvilágos irányába megállunk a Club Aligánál, mert a gyerek még kicsi, nem rég tanult meg biciklizni, fontos, hogy Ő is élvezze velünk a programot. 

Gyakran ebédelünk a Levander Teraszon, ami itt található a Club Aliga mellett, és ebéd után indulunk csak tovább amíg el nem fáradunk.

Hazafelé ugyanerre jövünk általában, ha gyerekkel vagyunk, de érdemes felfedezni a környéket és több útvonalat is megtervezve elindulni akár minden nap máshová. 

A másik irányba elindulva is páratlan látnivalók vannak, csak ott főút mellett kell tekerni egy darabig, ezért családosoknak elsősorban a Balatonvilágos felé vezető bicikliutat ajánljuk.